Kamperen in de buurt van de stad Ornans (4 sterren)

Gelegen op slechts een paar kilometer van de stad Ornans, geniet Camping du Bois de Reveuge van een ideale locatie om deze charmante stad en haar omgeving te verkennen. Of u nu de lokale attracties wilt bezoeken, de regionale cultuur wilt ontdekken of gewoon wilt genieten van de omringende natuur, alles is binnen handbereik vanaf deze goed gelegen camping. De omgeving van de camping is bezaaid met fascinerende historische bezienswaardigheden, zoalsde stad Ornans en het nabijgelegen kasteel van Belvoir, die een uitje verdienen tijdens uw verblijf. Bovendien zullen liefhebbers van buitenactiviteiten de talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersporten langs de rivier de Doubs waarderen.

Ontdek de stad Ornans

Ontdek de charmante stad Ornans vanaf Camping du Bois de Reveuge, een populaire toeristische bestemming in de regio, op slechts 15 minuten van Dino Zoo en 35 minuten van Besançon. Gelegen in het hart van de Loue-vallei, staat Ornans bekend om zijn schilderachtige sfeer en rijke culturele erfgoed. Maak een wandeling langs de oevers van de Loue om te genieten van de prachtige landschappen die schilder Gustave Courbet, geboren in deze stad, hebben geïnspireerd. Verken de geplaveide straatjes en kleurrijke huizen van het stadscentrum, ontdek het lokale leven op de wekelijkse markt of bezoek het Courbet Museum voor meer informatie over de geschiedenis en kunst van de regio. U kunt ook genieten van een scala aan buitenactiviteiten, zoals kanoën op de rivier de Loue en via ferrata-routes. Ornans is een must-see tijdens uw verblijf op Camping du Bois de Reveuge, en biedt een verrijkend uitje in de charme van de Doubs.
Tijdens uw verblijf mag een uitstapje naar het dorp Lods niet ontbreken, dat is gerangschikt als een van de mooiste dorpen van Frankrijk en op slechts 15 minuten van Ornans ligt. Verscholen in een schilderachtige omgeving, biedt dit middeleeuwse dorp een authentieke sfeer om te verkennen via zijn geplaveide straatjes en traditionele huizen.

Voor een verfrissend uitje kunt u naar de bron van de Loue gaan, op slechts 30 minuten van Ornans. Deze spectaculaire natuurlijke locatie is vooral geliefd tijdens warme zomerdagen en biedt een vredige omgeving om te ontspannen en tot rust te komen aan het water.

Verwarmd Zwembad en Waterpark

Een van de belangrijkste attracties van Camping du Bois de Reveuge in de buurt van de stad Ornans is ongetwijfeld het verwarmde overdekte zwembad en het waterpark. Perfect om af te koelen tijdens warme zomerdagen, bieden deze faciliteiten ook uren plezier voor het hele gezin.
Kinderen kunnen zich vermaken met glijbanen en spelen in het peuterbad, terwijl volwassenen kunnen ontspannen op ligstoelen bij het zwembad of een paar baantjes kunnen trekken. Ongeacht uw leeftijd, u zult zeker iets vinden om van te genieten in dit exclusieve waterpark voor campinggasten.

Natuur en Ontspanning aan het Meer

Voor een dag vol ontspanning in de natuur, ga naar het privémeer van de camping, waar u kunt genieten van vissen, watersporten zoals waterfietsen, kajakken of gewoon ontspannen aan het water. Met aangenaam water en pittoreske landschappen is ons meer de ideale plek om te ontsnappen aan de zomerse hitte en te genieten van de buitenlucht.
Tijdens uw verblijf op de camping kunt u ook de heldere wateren van de rivier de Cusancin bezoeken die door Baume-Les-Dames stromen, evenals de Source Bleue du Cusancin, een populaire plek onder bezoekers van onze prachtige regio.

Activiteiten voor het hele gezin in de buurt van de stad Ornans

Bij Camping du Bois de Reveuge is verveling gewoon geen optie. Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden is er voor elk lid van de familie iets te genieten.
Kinderen kunnen urenlang plezier hebben in veilige speeltuinen of deelnemen aan activiteiten georganiseerd door de kinderclubanimators. Ondertussen kunnen volwassenen ontspannen en tot rust komen door te genieten van de vele faciliteiten van de camping, zoals de gerenoveerde midgetgolfbaan, sportvelden of buitenontspanningsruimtes.

Hier is een lijst van activiteiten beschikbaar voor het hele gezin direct op de camping:

Boek nu uw camping in de buurt van Ornans

Kortom, als u op zoek bent naar een camping in de buurt van de stad Ornans met een ideale locatie, gevarieerde familieactiviteiten, een verwarmd zwembad en een waterpark, evenals toegang tot een prachtig meer, dan is Camping du Bois de Reveuge de perfecte keuze voor uw volgende vakantie in de Doubs. Boek nu en maak je klaar voor onvergetelijke momenten met je dierbaren.